Ova je stranica posvećena hrvatskoj glazbi, hrvatskim glazbenim događanjima, a posebno hrvatskim glazbenim festivalima.

Ovdje ćete pronaći kolekciju članaka koji su vezani uz brojne glazbene festivale, te informacije o vrstama samih festivala, savjete o odabiru, te ćete saznati što možete očekivati od njih, kako ćete se zabaviti, pa čak i kako volontirati na nekom od njih.

Zanimljivo je da Hrvatska, iako mala zemlja, nudi brojne i raznolike glazbene festivale domaće i strane glazbe. To je zasigurno obogatilo i turističku ponudu Hrvatske, te privuklo, posebice ljeti, mlade iz cijeloga svijeta.

Ovisno o vrsti glazbe koju netko više voli, izabrati će i festival koji će posjetiti. U Hrvatskoj to neće biti problem jer će glazbena festivalska ponuda zadovoljiti sve ukuse. Razvoj i napredak festivala ovoga tipa u Hrvatkoj u posljednjih je desetak godina doživio svoj “boom”. Tako će svi – od zaljubljenika u elektronsku, hip hop, pop i rock glazbu, do onih koji radije slušaju tradicionalne tonove ili klapske zvukove – pronaći festival za sebe.

U Hrvatskoj se ove godine može posjetiti 20-ak “većih” festivala, ali isto tako i brojni manji koji još nisu postigli popularnost širih razmjera.

Ultra Europe, Garden, Outlook i InMusic festival najpoznatiji su i najposjećeniji glazbeni festivali u Hrvatskoj. NJihova popularnost raste iz godine u godinu te privlači sve veći broj posjetitelja, osobito mladih, iz raznih krajeva.

Posjetiti neki glazbeni festival poseban je doživljaj. Glazba je energija koja pokreće tijelo i dušu. Život bi bez nje bio prazan. Uživajte u glazbi, upoznajte nove ljude, napunite baterije i zasigurno nećete požaliti! A u Hrvatskoj ćete sigurno pronaći festival po vašoj mjeri.