Nije čudno da je Hrvatska postala jedna od europskih top destinacija za ljetne glazbene festivale. Tko ne bi htio partijati do rane zore tik uz prekrasno, plavo more. Prema broju posjetitelja, niti jedan festival ne zaostaje za svjetskima, a mi vam donosimo listu najvažnijih.

1. Outlook – najveći europski festival soundsystem kulture

Outlook otvara svoja vrata 2. rujna u Puli, u Areni. Dvije tisuće godina star amfiteatar bit će jedinstvena kulisa brojnim izvođačima koji pripadaju samom vrhu reggae, hip-hop, house i drum’n’bass glazbe. Koncert otvara legendarni Damian Marley, zatim slijede Slum Village, hip-hop band iz Detroita, Iration Steppas te ASM, mješavina hip-hopa, dunka i reggaea.

2. Dimensions festival – mlađi brat Outlooka

Dimensions FestivalOdržava se, također, u pulskoj Areni, tjedan dana prije Outlooka, od 26. do 30. kolovoza. Svirat će Massive Attack, Kamasi Washington i Moodymann, zatim Moritz Von Oswald Trio FT Tony Allen i Max Loderbauer, Hiatus Kaiyote, Mood II Swing, Joe Claussell, a organizirane su i zabave na brodovima. Dimensions je festival underground glazbe, mjesto na kojem ćete uživati u najfinijim notama elektronske, house, techno, dubstep i druge elektronske glazbe.

3. Seasplash – jedan od najdugovječnijih festivala

Jedan od najopuštenijih glazbenih događanja održava se na lokaciji štinjanske tvrđave Punta Christo, pored Pule. Nezaboravno iskustvo s bogatim programom (četiri dana glazbe na sedam pozornica), dnevnim programom na plaži, u kampu, na radionicama, u chill out zoni. Ove godine festival otvara domaći izvođač Edo Maajka, a uz njega svirat će i Don Letts, Abassi Hi Power, O.B.F. Sound System, Kalbata, Aries, Bamwise te Wicked Dub Division & Michela Grena.

4. Lost Theory festival – slavi povezanost čovjeka i prirode

Lost je zapravo društveno događanje, održava se u netaknutoj prirodi u Lici, u mjestu Deringaj. Osim glazbe nudi i radionice joge, žongliranje, pa čak i ples na svili. Bit će otvoren i Visionarium, kulturno središte Lost festivala, galerija gdje će se posjetitelji moći opustiti i širiti svoju svijest. U galeriji će biti izloženi radovi umjetnika jedinstvenog stila kroz izražavanje onoga što je ljudskom oku nevidljivo. Od glazbenih poslastica tu vas čekaju Ankur, Blue Planet Corporation, Dark Whisper, Derango, Electrocado i mnogi drugi.