Kako volontirati na festivalu

How to volunteer at the festivalPitate se zašto volonitrati? Jednostavno, zato što ćete dobiti besplatnu kartu za festival, besplatnu hranu i besplatno kampiranje unutar festivalskog prostora. Zvuči dobro, zar ne? Evo kakva su pravila, što možete očekivati, i što se od vas očekuje.

Koliko ćete prisustvovati festivalu

Obično možete izabrati između nekoliko solucija, da prisustvujete festivalu za vrijeme cijelog njegovog trajanja, odnosno da dođete prije početka i ostanete nešto duže, ili da odaberete soluciju da prisustvujete festivalu u kraćem periodu. Ovisno o tome što odaberete, tako ćete odabrati i poslove na kojima ćete raditi. Ukoliko želite sudjelovati u postavljanju dekoracija i pozornice, trebat ćete doći dan ranije.

Koje su vaše obveze

One se razlikuju ovisno o tome za koji posao ste se odlučili, no što god radili bit ćete podijeljeni u smjene. Vaša obveza će biti da odradite tri smjene u trajanju od šest ili osam sati, ili jednu smjenu od dvanaest sati i jednu smjenu od šest ili osam sati. Ne čini se tako puno, s obzirom da festivali traju i po tri dana.

Što s hranom, smještajem i prijevozom

Za prijevoz do festivala trebat ćete se pobrinuti sami, no smještaj i hrana su vam osigurani. Smješteni ćete biti u kampu, zajedno sa svim drugim posjetiteljima festivala i za to ćete trebati ponijeti vlasititi šator. Sve ostale potrepštine moći ćete kupiti u festivalskom prostoru, no ipak ponesite sa sobom sve osnovne stvari. Također, osiguran vam je i barem jedan topli obrok po smjeni. Obično, u tu svrhu, organizatori festivala izdaju kupone koje ćete koristiti umjesto novca.

Smijete li prisustvovati koncertima

Naravno, i više ste nego dobrodošli. Ukoliko baš u to vrijeme nemate smjenu, možete prisustvovati svim koncertima i zabavama u organizaciji festivala. Svakako, za svaki koncert trebate rezervirati svoju kartu, iako je za vas besplatna, a ukoliko se slučajno dogodi da u to vrijeme trebate odraditi svoju smjenu, možete svoju kartu zamijeniti s nekim.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *