Kako smanjiti troškove ako dolazite na festival

How to reduce the cost if you arrive at the festivalOdlasci na festivale zahtijevaju detaljnu pripremu kako se ne bi dogodile neočekivane prepreke. Kako biste uštedili što više novaca i osigurali dobar budžet za sam festival, ne bi bilo loše držati se nekih generalnih smjernica s kojima se može uštediti. Putovanja, hrana, smještaj i kupnja ulaznica traže svoj udio budžeta, no s pravim stavom, lako je moguće od svega pomalo i uštedjeti!

  • Prvi kupite karte

Pronađite informacije o točnom datumu i mjestu na kojemu se održava festival. Što ranije počnete skupljati informacije, to je veća vjerojatnost da će te biti među prvima koji mogu kupiti prva izdanja ulaznica po nižoj cijeni, tzv. “early bird” ulaznice. Već kupnjom prvih ulaznica možete uštediti pozamašnu količinu novaca.

  • Uštedite na prijevozu

Iako većina festivala pruža uslugu prijevoza ili transporta do same lokacije, jeftiniji način da uštedite na prijevozu je podjela troškova s drugim ljudima koji putuju na festival. Zajednički prijevoz znači i podjela plaćanja goriva i cestarine u čemu ćete troškove cijelog putovanja značajno smanjiti. Putem se informirajte o troškovima prijevoza troškovima prijevoza autobusom ili vlakom, ovisno kamo i čime putujete na festival. Dok putujete, vrijeme iskoristite igrajući ipad Automate ili odmarajući dok ne dođete do odredišta.

  • Pronađite jeftin smještaj

Ne morate trošiti previše novaca na skupe smještaje. Odlazak na festival znači da ćete većinu vremena provoditi na samom događaju, tako da satelitsku televiziju ili kuhinjske aparate ne biste ni imali prilike iskoristiti. Poželite li u potpunosti iskoristiti svoj budžet za druge stvari i smanjiti troškove smještaja, iskušajte se u kampiranju.

Ne zaboravite i izdvojiti vrijeme za odmor i razonodu! Nakon što isplanirate troškove kupnje karata, prijevoza i smještaja, ostatak budžeta rezervirajte za kvalitetnu hranu, piće i ostale stvari.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *