Long Beach, a city in southern CaliforniaLong Beach, grad u južnoj Kaliforniji, turistička je destinacija i mjesto mnogih događanja. Iako je riječ o mjestu koje turiste privlači tokom cijele godine, kako svojim prirodnim ljepotama, tako i raznim događanjima, upravo su glazbeni festivali onaj element koji grad održava živim od siječnja do prosinca. Plaža po kojoj je grad dobio ime, a koja se proteže gotovo cijelom obalom grada, mjesto je na kojem se događaju mnogi festivali, tokom kojih cijeli grad postaje pozornica.

  • Very long beach Jazz Event okuplja ljubitelje jazza polovicom kolovoza svake godine. Osim koncerata vrhunskih glazbenika održavati će se razna događanja za sve uzraste, kao i razna natjecanja za glazbenike i posjetitelje. Long Shore Blues Festival je najdugovječniji blues festival u Sjevernoj Americi. Na ovom su festivalu nastupala neka od najvećih imena blues glazbe, a da bude privlačan svim generacijama, organiziraju se i besplatna predavanja za djecu.
  • Gospel fest održava se sredinom srpnja i na njemu nastupaju lokalni zborovi i izvođači popularne duhovne muzike, a sve se to događa na prekrasnoj plaži gdje posjetitelji mogu uživati i u spektakularnim vidicima.
  • Raga Muffins Competition održava se svake godine u veljači i okuplja neka od vrhunskih imena raggae glazbe. Glazbeni stil koji je popularizirao Bob Marley ovdje se pokazuje u svom najboljem izdanju, a svi oni koji od festivala traže nešto više, mogu uživati i u izvrsnoj hrani, posebnom dijelu za dječje nastupe i zabavu, kao i u mnogim drugim aktivnostima.

Long Beach je prekrasan grad kojemu njegova lokacija upotpunjena plažom, koja mu je dala ime osigurava poziciju turističke meke i bez nekih dodatnih sadržaja. Međutim, od viška glava ne boli, pa su se u Long Beachu potrudili privući ljude sa mnoštvom raznih sadržaja, a jedna od glavnih karakteristika su glazbeni festivali strateški raspoređeni kroz cijelu godinu. Takav način rada osigurava konstantnu napetost i čini grad još življim, zabavnijim i zanimljivijim nego bi inače bio.